Wereld Eidagen worden landelijk begrip

BARNEVELD – De door ons georganiseerde activiteiten op de Wereld Eidagen (8 en 9 oktober) zijn goed bezocht en als positief ervaren door de bezoekers. Het epi-centrum was evenals voorgaande jaren wederom Barneveld en daar was het zowel op de vrijdagavond als zaterdag dan ook een drukte van belang.

Een Ei-corso, kinderen die grote stukken kunststof eieren beschilderen en die als Calimero op hun hoofd zetten, een ei-proeverij, diverse shantykoren, het kunnen bekijken van eieren die uitkomen, verschillende kinderspelen en demo’s van de 100-jarige brandweer en open dagen. Dat waren enkele ingrediënten van de Wereld Eidagen, die zaterdag een vervolg kregen na de start vrijdagavond met een lampionnenoptocht in het centrum en vuurwerk van de toren van de Oude Kerk. De weersomstandigheden waren ronduit perfect en het publiek genoot met volle teugen.

Open dag pluimveesector
Dit jaar werd er voor het eerst ook landelijk een open dag georganiseerd waaraan naast pluimveehouders ook aan de pluimveesector gerelateerde bedrijven als fabrikanten van veevoer, eierpakstations, stalinrichten en fabrikanten van eiproducten. Het bleek een schot in de roos te zijn. De consument heeft van Landsmeer (Noord-Holland) tot Ysselsteyn (Limburg) de gelegenheid gehad om eens een kijkje achter de schermen te krijgen van de pluimveesector en daar is gretig gebruik van gemaakt. Uit navraag bij de deelnemende bedrijven is namelijk gebleken dat er in totaal zeker zo’n 3000 mensen bij één of meerdere bedrijven de open dag hebben bezocht. De stichting Wereld Eidag blijkt hiermee dus in een behoefte te voorzien en zij zullen dan ook gaan bekijken hoe zij hier nog verder invulling aan kunnen gaan geven. Bedrijven die gelieerd zijn aan de pluimveesector en die bereid zijn om hun bedrijf tijdens de Wereld Eidagen in 2011 open te stellen voor het publiek, kunnen dit laten weten via info@wereldeidagen.nl. 

Als stichting zijn wij uiteraard blij met deze succesvolle wereld eidagen, temeer omdat we er dit jaar in geslaagd zijn om de Wereld Eidagen landelijk op de kaart te zetten. Zo hebben wij de Oeuf d’Or uitgereikt tijdens de week van de smaak in ’s Hertogenbosch, het NK uitsmijter bakken georganiseerd en het boek ‘Around the World in 80 eggs’ in Nieuwspoort te Den Haag gepresenteerd. Qua publiciteit hebben wij onder andere samen met Jaap van de Veer, winnaar van het NK uitsmijter bakken, in de studio van 3fm de winnende uitsmijter nogmaals gebakken en de Wereld Eidagen gepromoot. Al met al kijken wij als stichting tevreden terug op de Wereld Eidagen van 2010 en kunnen we concluderen dat de Wereld Eidagen inmiddels landelijk bekendheid genieten. Meer informatie en foto’s van de Wereld Eidagen en onze partners is uiteraard op deze website te vinden. 

Geschreven door op 12-10-2010