Stichting Wereld Eidag presenteert “Around the world in 80 eggs”

BARNEVELD / DEN HAAG – Het boek “Around the world in 80 eggs” is vanmiddag in Nieuwspoort te Den Haag gepresenteerd door de Stichting Wereld Eidag.  Het eerste exemplaar werd onder toeziend oog van diverse ambassadeurs en vertegenwoordigers van de pluimveesector overhandigd aan de heer Berkelmans van het ministerie van landbouw, natuur en visserij. 

Een uniek boek
Het boek dat is ontwikkeld met medewerking van het productschap voor pluimvee en eieren (PPE) en bevat maar liefst 80 authentieke eigerechten uit diverse landen. De gerechten zijn daarnaast zowel in het Nederlands als Engels opgenomen. Het boek is daarmee gelijk wereldwijd te gebruiken, hetgeen aansluit bij Wereld Eidag gedachte. De onthulling van het boek werd voorafgaan door een speeches van Cees Hoogeveen (voorzitter van de Stichting Wereld Eidag, Jos Houben (burgemeester van de gemeente Barneveld), Theo Verleun (Managing director van DSM) en de heer Berkelmans van het ministerie van LNV. Zij benadrukten allen niet alleen de vele positieve kanten van het ei, maar eveneens de belangrijke rol die de Nederlandse pluimveesector wereldwijd heeft en dient te behouden. 

Het boek “Around the world in 80 eggs” is voor slechts € 10,00 verkrijgbaar en voor meer informatie of bestellingen kunt u een e-mail sturen naar info@wereldeidagen.nl. Het boek is daarnaast aanstaande zaterdag verkrijgbaar tijdens een speciale signeersessie van chef-kok Huub Oudshoorn. Deze sessie vindt plaats van 13:00 tot 16:00 uur voor de St. Catharina parochie in het centrum van Barneveld.

Geschreven door op 07-10-2010