Programma 2011 officieel gepresenteerd

Vandaag hebben wij ons programma voor de Wereld Eidagen van 2011 officieel gepresenteerd. De presentatie van het programma vond plaats in restaurant De Oranjerie te Barneveld. Veel aandacht ging daarbij uit naar onze openingsact voor de Wereld Eidagen van dit jaar. Kasteel De Schaffelaar in Barneveld zal de eerste drie weken van oktober namelijk in het teken staan van de Wereld Eidagen. Op 30 september zal er op het hoogste torentje van dit kasteel namelijk een gouden ei geplaatst worden. Het torentje wordt daarmee tijdelijk min of meer een eidopje. Als Stichting brengen wij daarmee twee bekende items bij elkaar: de prachtige historische Gelderse Kastelen en het ei waar Barneveld mede bekend om is. 


De plaatsing van het ei zal de officiële opening zijn van de Wereld Eidagen voor dit jaar. Het ei zal bij de plaatsing gedoopt worden door 8 burgemeesters uit de Gelderse vallei en de Rector Magnificus van de WUR. De verschillende burgervaders vertegenwoordigen de acht gemeenten die tezamen de Food Valley vormen.
 
Naast deze openingsact zal ons programma dit jaar onder andere bestaan uit een fotowedstrijd, NK uitsmijter bakken, presentatie van een onderzoek en boek in Nieuwspoort te Den Haag, landelijke open dag bij pluimveehouders en daarnaast lokale activiteiten in samenwerking met de Barneveldse brandweer en middenstands vereniging (B.M.V.). 
 
De presentatie van ons programma kreeg deze middag overigens nog een extra lokale tint door het feit dat Erik en Daniëlle Hendriksen van De Oranjerie officieel werden geïnaugureerd. De Oranjerie is hiermee toetreden tot de Euro-Toques Nederland en dit werd op feestelijke wijze gevierd (zie fotoalbum).  
 

Geschreven door op 10-05-2011