Ontdekkingsreis door het ei met DSM

Namens DSM nam Wouter Smits, global marketing manager food & beverages, tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de stichting Wereld Eidag in Nieuwspoort Den Haag op donderdag 13 oktober de zaal mee op een ontdekkingsreis door het ei. Vorig jaar lanceerde DSM ‘Eggsplore’, een DSM-breed initiatief waarmee DSM de kennis en marktinzichten van al haar 15 divisies in alle schakels van de eier- & pluimveesector samenbrengt. Binnen DSM is dit een uniek èn vruchtbaar initiatief, waarmee het bedrijf zich weet  te onderscheiden in de markt. Wouter stond stil bij een drietal innovaties die recent door DSM zijn gelanceerd in de sector. 

De focus van DSM op Life Sciences en Material Sciences wordt gevoed door drie maatschappelijke trends; globale veranderingen, klimaat & energie en gezondheid en welzijn. DSM stelt zich tot doel om de behoeftes van de maatschappij van vandaag en morgen met duurzame oplossingen te beantwoorden. 
Daarbij zet DSM in op vier groeipilaren; de snel groeiende economieën in Azië en Latijns Amerika, radicale innovatie, duurzaamheid als ‘business driver’ en acquisities & partnerships.
 
 
Lumivida™ is een functionele peptide die gewonnen wordt uit eiwit. Deze is rijk aan het aminozuur tryptophan, waarvan middels een aantal studies bewezen is dat het stimulerend werkt op de hersenfunctie en mentale gezondheid. Het bevordert o.a. de hand-oog coördinatie en is daarmee uitermate geschikt voor bijvoorbeeld golfers en autocoureurs. Maar DSM doet meer dan het isoleren van waardevolle stoffen uit eieren. Zo heeft zij een enzym op de markt gebracht, Maxapal® A2, waarmee de emulgerende eigenschappen van eigeel worden versterkt. Dit product is erg populair bij fabrikanten van sauzen en dressings omdat zij hiermee de textuur, smaak en temperatuurstabiliteit van hun producten kunnen verbeteren. Dit betekent onder meer dat zij geen additieven meer hoeven toe te voegen èn niet meer hoeven te labelen. Maar DSM vermarkt ook materialen, zoals de Arnitel® ECO braadzak. Hiermee kunnen kipproducten in dezelfde zak worden ingevroren, opgeslagen, vervoerd en geroosterd. Doordat het aantal handelingen met vlees wordt teruggebracht wordt de kans op microbiele en gezondheidsrisico’s tot een minimum teruggebracht. Dit materiaal is biologisch afbreekbaar en bestaat voor 50% uit natuurlijke producten zoals raapzaadolie. 
 
Wilt u meer weten van DSM en haar rol in egg processing? Kijkt u dan vooral ook eens op de website www.eggsplore.com
 
 

Geschreven door op 18-10-2011