Persbericht april 2012

Stichting Wereld Eidag maakt programma 2012 bekend

BARNEVELD – De Stichting Wereld Eidag heeft haar programma voor 2012 bekendgemaakt. De stichting heeft er bewust voor gekozen om haar programma dit jaar al tijdig bekend te maken. “Dit tegen de achtergrond dat de activiteiten in toenemende mate verspreid over het jaar plaatsvinden en het feit dat deze meer en meer (landelijk) geïntegreerd  worden met bestaande initiatieven, aldus Cees Hoogeveen, voorzitter van de Stichting Wereld Eidag.

We zijn er trots op dat de Directie van De Floriade ons in de gelegenheid stelt een aantal van onze activiteiten daar te mogen organiseren.  Als eerste zullen we daar tijdens de Paasdagen, op 8 en 9 april het traditionele “paaseieren zoeken” organiseren. Verspreid over 2 dagen en 6 zoektochten kunnen de kinderen op zoek gaan naar maar liefst 4.000 gekleurde eieren, zo meldt Hoogeveen.

Naast het eieren zoeken heeft de stichting nog een 3-tal andere activiteiten op het programma staan die op de Floriade zullen plaatsvinden. Op 12 mei zal zij aanwezig zijn bij de viering van de start van het aspergeseizoen , op 1 oktober zal er gestreden worden om  de zogenoemde Oeuf d’Or en niet op de laatste plaats zal op 6 oktober, tijdens het laatste weekend van de Floriade,  het bekende Nederlands Kampioenschap Uitsmijter Bakken in deze prachtige ambiance plaatsvinden. We verwachten een mooi spektakel waaraan vele bekende Nederlanders zullen deelnemen, aldus organisator Huub Oudshoorn, topkok en tevens bestuurslid van de Stichting Wereld Eidag.

Naast de evenementen op de Floriade organiseert de stichting nog een aantal andere activiteiten,  waaronder de festiviteiten in Barneveld op 12 en 13 oktober. Het complete programma is te vinden op www.wereldeidagen.nl.

 

Geschreven door Kees van de Kamp op 04-04-2012