De strijd om de beker: NK uitsmijter bakken op de Floriade in Venlo

De stichting Wereldeidagen organiseerde in 2012  voor de vierde maal de Nederlands Kampioenschap uitsmijter bakken georganiseerd. Deze wedstrijd vond eenmalig plaats in Venlo. In het laatste weekend, dat de Floriade open was, was deze wedstrijd van de NK ook letterlijk de uitsmijter van dit geweldige evenement. Na dit weekend ging de Floriade dicht en was het succesvolle promotie gebeuren geëindigd.

De wedstrijd vond plaats in het Huis van de Smaak. In deze perfecte ambiance werd er in 3 categorieën gestreden om de mooiste en meest originele uitsmijter. De jury stond onder leiding van de culinaire journalist van de Telegraaf, Felix Wilbrink. De bekende chef-kok en bestuurslid van de Wereldeidagen, Huub Oudshoorn, samen met de voorzitter Cees Hoogeveen, hadden de leiding van deze dag.
In de categorie van de prominenten werd de directeur van de Floriade, Paul Beck, de winnaar. Vermeldenswaardig was de inspanning van onze burgemeester. Hij beschikt over onverwachte kookkwaliteiten. De wethouder Gerard van den Hengel moest zijn titel van vorig jaar verdedigen. Vele mensen in het gemeentehuis weten zich nog te herinneren, dat hij vorig jaar zijn beker aan Jan en Alleman liet zien. Hij heeft zijn verdediging met grote inzet gedaan. Bijna was hij eerste, maar moest in de heer Beck zijn meerdere erkennen.
In de categorie Professionals werd de vriend van de Barneveldse Bakker van der Veer winnaar. Omdat deze chef-kok Wim Postma ook uit Friesland kwam, leverde dat een mooi plaatje op. Binnen een half uur stond het bericht in het Fries in de lokale Friese krant. De omstanders hebben de vertaling uit het Fries niet kunnen controleren.
Gelukkig was onze Garderense profi van restaurant Ons Lager Huys, chef-kok Arthur Vos, een dikke tweede.
De laatste categorie van de consumenten werd Nanny Bielderman uit Barneveld de winnares.
De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. Voor de foto's: Klik in het menu op "Fotoalbum".

Wij bedanken alle personen en organisaties die het mogelijk hebben gemaakt dit evenement te organiseren, in het bijzonder het Productschap Pluimvee en Eieren, en het GroentenFruit Bureau.

 

Voor de foto's klik hier.

Geschreven door op 14-10-2012