Derde Barneveld-taire Barbeque

Met als thema “De ontdekkingsreis rond het ei“ organiseerde De Stichting Wereld Eidag, in samenwerking met Aeres Groep/Groenhorst Barneveld, voor het 3e jaar de Barneveld-taire Barbecue op 10 september 2014.

Het programma zag er als volgt uit:

16.00 uur ontvangst op adres Barnseweg 3 te Barneveld

16.45 uur Welkomstwoord Cees Hoogeveen, voorzitter Stichting Wereld Eidag

16.50 uur Kennismaking met Groenhorst Barneveld door Gertwim de Haas, directeur

17.00 uur Lezing door Ir. Ruud Zanders, lector gezonde pluimveehouderij

“Wat verdwijnt er eerder; de kip of het ei?“

17.20 uur Lezing door Drs. Mariska van Asselt, docent & onderzoeker diergezondheid en welzijn

“Blije kip en veilige eieren; een dilemma?“

17.40 uur Lezing door Prof. Dr. Raoul Bino, managing director ASFG, WUR & research centre

“Het belang van eiwitten.“

18.00 uur

Rondleiding campus Groenhorst Barneveld door leerlingen Dierverzorging

18.30 - 20.30 uur

BBQ in binnentuin restaurant met muzikaal intermezzo

De culinaire invulling was weer in handen van chef-kok en tevens bestuurslid van de Stichting Wereld Eidag, Huub Oudshoorn en Keurslager Jan Joosten, die ook de jaarlijkse Parlementaire barbecue verzorgen.

Tijdens de bijeenkomst ontving Huub Oudshoorn uit handen burgemeester Van Dijk een koninklijke onderscheiding.

Voor de foto’s van de bijeenkomst verwijzen wij u naar het fotoalbum.

Geschreven door Kees van de Kamp op 11-11-2014

Derde Barneveld-taire Barbeque
Met als thema “De ontdekkingsreis rond het ei“ organiseerde De Stichting Wereld Eidag, in samenwerking met Aeres Groep/Groenhorst Barneveld, voor het 3e jaar de Barneveld-taire Barbecue... Lees meer
5 jaar NK uitsmijter bakken
Het Nederlands kampioenschap vierde op 5 oktober 2013 haar eerste lustrum. Plaats van handeling was het Pluimveemuseum in Barneveld. Er werd zoals altijd gestreden in 3 categorieën namelijk... Lees meer