NK omelet bakken

Wie bakt de lekkerste omelet van Nederland?

Op Wereldeidag, 13 oktober 2018, vindt het allereerste NK Omelet bakken plaats. Een uniek eier-event met voorrondes op 5 verschillende data in september in gerenommeerde Euro-Toques restaurants. De finale is op 13 oktober in dé Nederlandse ‘kippengemeente’ Barneveld. Het NK Omelet bakken is een initiatief van Blije Kip Eieren en A.Vogel Herbamare, die daarbij worden ondersteund door onze Stichting Wereld Eidag. Hiermee kunnen we weer een bijdrage leveren aan het creëren van positieve aandacht voor het ei: het kroonjuweel van Moeder Natuur.

                                        

Iedere foodie, hobbykok of ei-liefhebber (vanaf 18 jaar) kan zich gratis aanmelden voor het NK Omelet bakken. Professionele koks zijn uitgesloten van deelname. Na aanmelding vindt er, op basis van het door de deelnemer ingevulde omeletrecept, een selectie plaats voor de voorrondes op 3 september bij Kasteel Rhoon in Rhoon, op 5 september bij A. Vogel Tuinen in ’t Harde, op 10 september bij restaurant de Hoop Op d’Swarte Walvis in Zaandam, op 12 september bij restaurant de Gertrude Hoeve in Son en Breugel en op 13 september bij restaurant Het Spijshuys in Boornbergum.

In de wedstrijd gaat het erom wie de meest smaakvolle, bijzondere en aantrekkelijke omelet bakt. Aan welke voorwaarden de omeletten precies moeten voldoen is te vinden op www.nkomelet.nl. Bij zowel de voorrondes als de finale is een deskundige jury aanwezig. Deze jury - onder leiding van chef-kok Huub Oudshoorn – bepaalt wie de drie winnaars per voorronde worden en zal uit de vijftien finalisten de uiteindelijke winnaar kiezen tijdens de finale. Deze finale vindt plaats op zaterdag 13 oktober 2018 op het Torenplein in Barneveld.

Blije Kip Eieren, pannen, room, boter en Herbamare kruidenzout van A.Vogel worden op iedere locatie door de organisatie ter beschikking gesteld. De deelnemer neemt zelf de ingrediënten mee die zijn of haar omelet uniek maken.

Aanmelden voor het NK Omelet bakken kan via www.nkomelet.nl. Onder de aanmeldingen worden 10 verrassingspakketten ter waarde van €100,- verloot. Iedereen die geselecteerd wordt voor de voorrondes krijgt een deelnamepakket t.w.v. € 100,- cadeau met onder andere een kwalitatieve Tefal koekenpan en een gepersonaliseerd schort. De uiteindelijke winnaar mag zich ‘Beste Omeletbakker van Nederland 2018’ noemen en wint een ballonvaart voor 2 personen.

Geschreven door op 06-07-2018

NK omelet bakken
Wie bakt de lekkerste omelet van Nederland? Op Wereldeidag, 13 oktober 2018, vindt het allereerste NK Omelet bakken plaats. Een uniek eier-event met voorrondes op 5 verschillende data in... Lees meer