Missie en visie

Missie

Al jaren wordt in de (vooral) Aziatische landen op de 2e vrijdag van oktober Wereld Eidag gevierd. Een ei wordt daar vooral gezien als belangrijk en gezond voedingsmiddel  wat bovendien makkelijk verkrijgbaar en relatief goedkoop is. Aan de wereld eidagen is in Nederland tot 2007 vrijwel geen aandacht besteed en daar brengt de Stichting Wereld Eidag, opgericht in 2008,  verandering in.

Lees hier de speech van Cees Hoogeveen, voorzitter van de Stichting Wereld Eidag, bij de officiële lancering van de stichting.

Lees hier de onderzoeksresultaten van een onderzoek van Msc Raymond Gemen, Wageningen Universiteit, naar de gezondheid van het ei. 


Visie

De visie van de stichting is Nederland blijvend op de kaart te zetten als het centrum van de kip en het ei in de wereld. Met als basis alle kip, ei en alle daaraan gerelateerde toeleveringsbedrijven zoals verpakkingsindustrie, transport  en machinefabrieken. Hoewel vroeger kleinschalig en handmatig begonnen is de huidige pluimvee en hieraan gerelateerde bedrijfstak uitgegroeid tot een efficiënte en high-tech industrie. Een inmiddels internationaal opererende industrie die trots mag zijn op haar producten en diensten en dat dan ook wereldwijd commercieel nog zeker verder kan uitgebouwen.

Opening WereldEidag 2022 Pluimveemuseum Barneveld 14 oktober 2022
Dialoog tussen twee Eitjes Een bijzondere dag vandaag: Wereldeidag! En op weg naar deze bijeenkomst reisde ik in de trein mee met twee eitjes: een hardgekookt ei en een zachtgekookt ei. Ik... Lees meer
Succesvolle Wereldeidagen in Barneveld
Barneveld krijgt een groot kunstei dat in de openbare ruimte tentoongesteld gaat worden. Het zal worden beschilderd naar het ontwerp van kunstenaars Wijnand Thomassen en Julia Borsboom. Hun ontwerp... Lees meer