Komkommer eiersalade (foto MergellandEi)

Benodigdheden

  • 3 eieren (maat M)
  • een halve komkommer
  • 1 sjalotje
  • 1 eetl. mayonaise op yoghurtbasis
  • 2 eetl. Griekse yoghurt
  • 1 eetl. bieslook of peterselie
  • snufje kerriepoeder
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

  • Kook de eieren hard in 10 minuten.
  • Laat de eieren na het koken afkoelen onder de koude kraan.
  • Pel de eieren en snijd ze in stukjes of gebruik een eiersnijder.
  • Snij de halve komkommer in stukken.
  • Snij het sjalotje in kleine stukjes en knip de bieslook/peterselie fijn met een schaar.
  • Meng het sjalotje, de mayonaise, kerriepoeder, yoghurt, bieslook/peterselie en eieren door elkaar.
  • Strooi er naar smaak nog wat peper en zout over.
  • Verspreid het mengsel over de komkommerstukken.